Donează 2%

   Ce înseamnă redirecționarea a 2% din impozit?

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice pot direcţiona, anual, 2% din impozitul pe venit către o unitate de cultă/ONG. Acest lucru se face prin completarea Formularului 230 și trimiterea lui către Administrația Financiară de care aparțineți. Nu plătiți nici un ban în plus, ci doar redirecționați 2% din impozitul anual perceput de stat către Fundație. Dacă alegeți să nu faceți acest lucru, banii vor rămîne în trezoreria statului.

  Cine poate direcționa?  

Sunt eligibili cei care au avut în anul 2018 venituri impozabile în România: salarii, pensii (impozabile), drepturi de proprietate intelectuală, chirii, dividente etc. Nu poţi redirecţiona dacă eşti pensionar (cu pensia neimpozabilă) sau dacă ai fost în concediu de îngrijire a copilului.

Dacă doriţi să susţineţi fundația noastră, urmaţi paşii de mai jos:

   PASUL 1  

Descărcaţi formularul 230 (de aici) – cei care au venituri exclusiv din salarii sau pensii. Persoanele care au avut venituri atât din salarii, cât și din pensii vor completa formularul și anexa formularului 230. Documentul de descărcat conține: Formularul 230, Anexă și Instrucțiuni. Printați doar pagina 1 (formularul 230) și, după caz, și Anexa (pagina 2).

   PASUL 2  

Completaţi formularul cu

a. datele dvs. de identificare (chenarul I);
b. bifați sursa de venit pentru care ați plătit impozite: din salarii sau pensii (chenarul II); în cazul în care ați avut venituri atât din salarii, cât și din pensii, în formular se va bifa căsuța „Venituri din salarii”, iar în Anexă se va bifa „Venituri din pensii”. Datele de identificare ale Fundației sunt precompletate, iar suma o va trece „organul fiscal” (chenarul III); punctele IV și V nu trebuie completate (în cazul în care aveți împuternicit, scrieți în chenarul V);
c. nu uitați să semnați!

   PASUL 3  

Trimiteţi formularul completat la Administraţia Financiară de care aparţineţi, prin scrisoare recomandată sau depuneți-o direct la Administrație. Puteţi, de asemenea, să ne contacați şi ne vom ocupa noi de trimiterea lui la Administraţie.

Important de ştiut

  • instrucțiunie legate de completarea formularului se găsesc la sfârșitul documentului de descărcat ce conține formularul și anexa.
  • Data până la care puteţi depune formularul este 15 martie 2019.
  • Formularul trebuie completat de mână, cu majuscule, citeţ şi corect.
  • Rubrica “Suma” nu trebuie completată. Inspectorul fiscal va face acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.